Mijn eigen werk .... een impressie

Van figuratief tot superrealisme.

"In dertig jaar heb ik verschillende stijlen en materialen onderzocht en zoek ik steeds  naar nieuwe mogelijkheden".


Van modetekenen naar schilderen?

Eigenlijk wilde ik als kind portretschilderes worden. Een vriendje zat op de akademie in Arnhem en adviseerde me om me aan te melden. Na een jaar beeldende vorming waar de schilderkunst in die tijd weinig te doen had met realisme, ben ik over gestapt naar de modeafdeling. Dat was een vak, wat ik kon leren en een baan kon opleveren, en dat is ook gelukt.

In 1986 ben ik afgestudeerd in modevormgeving en -illustratie. De modewereld lag aan mijn voeten. Jaren heb ik gewerkt als mode-illustratrice bij stylingbureau LHS in Ouderkerk aan de Amstel. Als freelancer werkte ik later voor diverse reclamebureau's, grafisch ontwerpbureau Stadium Design en merken als La Ligna, Bon Giorno, Laura Ashley. Na een periode van zorg voor mijn gezin, heb ik in 2001 het échte schilderen weer serieus opgepakt. Ik ben begonnen met een wekelijkse open les bij de Lindenberg in Nijmegen, later deed ik mee aan wedstrijden en begon met exposeren en verkoop van schilderijen en portretten. 

In de afgelopen 15 jaar heb ik verschillende stijlen, thema's  en materialen onderzocht, druktechnieken, acrylverf en watergedragen olieverf. Van heel abstract landschap tot realistische bloemschilderijen en daartussen periodes met andere thema's. Het is onmogelijk om alles te laten zien.  Deze foto's geven een impressie van werk van de laatste jaren. Nu ben ik voonamelijk bezig met de kunstkistjes en de lessen waar ik al mijn ideeën in kwijt kan.

Een impressie van mijn werk.

De Paarden, acryl op doek, 100 x 150 cm, €1125.-

Kraanvogels, acryl op doek, 110 x 150, (verkocht)

Mocht u interesse hebben of een opdracht overwegen, neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.