Ervaringen van cursisten

Marjolein 'Vanaf de eerste dag is het één groot feest geweest. Ik kon een voorbeeld kiezen en begon meteen met schilderen. Aan de hand van mijn voorkeuren zag Marjan dat ik graag met olieverf werkte, ik kon er zo mee aan de slag.

En.. het lukte! Marjan was stimulerend en positief en haalde de blokkade bij me weg. Ze vertelde me de goede dingen die ik deed, waardoor ik steeds verder kon met veel plezier. Na die drie lessen was er voor mij dan ook van ophouden geen sprake meer'.

Alletta 'Naast mijn baan als docent bij de HAN en mijn gezin zocht ik tijd voor mezelf. Ik schilder graag maar het komt er niet van als ik het thuis wil doen.  Bij Marjan is het heerlijk omdat iedereen aan zijn eigen werk gaat. Je kiest zelf wat je inspireert en gaat dat schilderen. Als je al bij haar aankomt in het tuinhuis, start de rust door de natuur om je heen en het grote raam in het Tuinhuis. Je voelt je welkom.

Marjan geeft je veel ruimte om te leren en loopt rond om op de juiste momenten met je mee te kijken. Ze is heel attent voor verschillen tussen deelnemers in hoe ze begeleid willen worden. Koffie drinken halverwege is een gezellig moment omdat Marjan maar ook alle anderen tips met elkaar delen over tentoonstellingen, films en andere leuke activiteiten in de omgeving. Er liggen veel mooie boeken en tijdschriften op tafel waarin je kunt kijken wat je nog meer inspireert of hoe verschillend kunstenaars verbeelden en technieken toepassen.

Tot slot zijn er extra creatieve en gezellige activiteiten waarbij je kunt aansluiten. En last but not least is er de jaarlijkse seizoensdafsluiting: met alle groepen en aanhang gezellig samen eten, ontmoeten en elkaars werk bewonderen.'

Mirjam 'Iedere woensdagochtend geniet ik van de schilderles in het atelier het Tuinhuis. In een mooie, inspirerende omgeving leer ik elke keer weer bij onder de deskundige begeleiding van Marjan. Zowel de rust als de gezelligheid maken het al jaren tot een fijne ochtend in de week!'

De seizoensafsluiting is een feest, met alle cursisten en dierbaren samen. 

Marjan met Caroline met één van haar schilderijen. De foto is gemaakt voor een artkel in Topic.

Caroline 'Schilderen is fantastisch!'

Marian 'Marjan laat je in je in je waarde'

Marlene 'Het is een mooie omgeving om te werken, hemel op aarde.'

José 'Creatieve verbinding, en veel vrijheid, veel individuele begeleiding'

Trudy 'Gevarieerde lessen en hele mooie resultaten.'

Paula 'Door de jaren heen zie je veel groei en ontwikkeling.'

Inge 'De schildercursus is mijn 'zen'moment van de week'


Caroline 'Ik ben nu 5 jaar bij Marjan op cursus. Je leert onbewust anders te kijken. Je gaat meer openstaan voor alle dingen om je heen, je kijkt vanuit een ander perspectief naar de dingen. Het maakt dat ik alle dagelijkse beslommeringen als zorgen en werk los kan laten. Het is pure ontspanning, ik verdwijn als het ware in mijn "schilders werk". De groep waarin je zit is klein en heeft dezelfde doelstelling, het ontdekken of verbeteren van je creatieve talent. Hierdoor is contact leggen gemakkelijk en de sfeer ontspannen. De locatie is prachtig maar vooral de persoonlijke begeleiding die Marjan je geeft maakt dat ik het een ieder kan aanraden.'