De lessen in 'Het Tuinhuis'

                       Schilder- en tekencursus.

Wat leer je tijdens de cursus?

Tijdens de cursus maak je werk naar je eigen stijl. Ieder mens is anders en verkeert in een ander creatief stadium. Heb je geen ervaring dan begin je met iets dat je aanspreekt en mooi vindt, eerst maar eens voelen hoe dat is, de verf en het doek, potloden, krijt enz. Samen zorgen we ervoor dat het eerste schilderij een succes is en je afkomt van het gevoel dat het niet zal lukken.

Wil je jezelf verder ontwikkelen dan zijn er altijd weer nieuwe dingen te ontdekken Ik heb veel kunstboeken om inspiratie uit te halen en ik kan je op nieuwe ideeën brengen. Ik geef je informatie over andere technieken, interessante exposities en probeer me aan te sluiten bij jou persoonlijke zoektocht. Waar je bent gestopt pakken we de draad weer op. Zo kun je je vaardigheden verder ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat je verder groeit. 

Geen verplichte opdrachten, wel goede begeleiding. Je zult zien dat je tot meer in staat bent dan je dacht.

De eerts les, spannend...

Je rijd het centrum van Mook in en slaat bij de kerk af richting Groesbeek, richting de Mookerheide. Bovenaan de heuvel gekomen zegt de navigatie je dat je rechtsaf moet. Wauw, de natuur en de rust komen je tegemoet. Het bochtige straatje rijd je zo de natuur in. Na zo'n kleine drie kilometer, net over de kruising, passeer je een wit huis. Iets daar voorbij is links een parkeerplaats vanwaar je uitkijkt over een heuvelachtig landschap. Er is een frans hekje met daarnaast een vitrinekastje waar folders in staan over het atelier en verschillende musea. Hier is het! Je loopt het tuinpaadje op en wordt begroet door onze hond Saartje, je bent aangekomen bij atelier 'Het Tuinhuis.' 

De deur zwaait open en Marjan zal je welkom heten.

Heb je al veel geschilderd en wil je jezelf verder ontwikkelen in je creatieve proces dan zijn er altijd weer nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn veel kunstboeken om inspiratie uit te halen en Marjan kan je op alle mogelijke manieren verder helpen met je werk.

Marjan:

"Ik geef je informatie over andere technieken, interessante exposities en probeer me aan te sluiten bij jou persoonlijke zoektocht. Waar je bent gestopt pakken we de draad weer op. Zo kun je je vaardigheden verder ontwikkelen. Samen zorgen we ervoor dat je verder groeit. Het ongemakkelijke gevoel dat je misschien in eerste instantie had maakt plaats voor ontspanning. Want ja, de eerste les is best spannend. "Kan ik het wel?" Iedereen kan schilderen is mijn credo. Je verborgen talent moet gewoon een zetje krijgen in de goede richting. Je zult zien dat kwast en penseel een ideale manier zijn om je hoofd leeg te maken van alle drukte in ons hedendaagse bestaan. En het fijne is; er is geen goed of fout. Je maakt bij mij vrij werk en ik begeleid je daarbij. Je mag met je eigen stijl aan de slag, wel zo prettig. Dat kan naar aanleiding van foto's maar natuurlijk ook uit je hoofd. Aan materialen is van alles aanwezig waarmee je kunt experimenten, als je weet wat bij je past kun je overgaan tot de aanschaf van je eigen materialen.

In de zomer is het heerlijk om buiten te schilderen voor wie wil.

Er zijn regelmatig workshops en open inloopdagen waar u de sfeer kunt proeven.

Voor creatieve kinderen die behoefte hebben aan rust is het atelier op woensdagmiddag de ideale plek.

Lestijden

Woensdagochtend

9.30- 11.30 uur

Woensdagmiddag

(kinderen zijn ook welkom)

 13.30 - 15.30 uur

Donderdagavond

19.30- 21.30 uur

Vrijdagochtend

9.30 - 11.30 uur

Vrijdagmiddag

13.30 - 15.30 uur

Kosten

Alle cursussen zijn inclusief koffie, thee en iets lekkers. De kosten zijn exclusief materiaal,
€ 17,00 per les, ( voor kinderen is er op woensdagmiddag gelegenheid om ook mee te doen €10,00 per keer) 

Je werkt in een vaste groep van maximaal 8 personen op een vast tijdstip. Kun je een keer niet? Geen probleem; de les kun je inhalen of schuift door. Wil je ervaren of je je thuis voelt en of dit de cursus is die je zoekt? Er is een proefpakket van drie lessen voor €36,- dat je de gelegenheid geeft om het uit te proberen.

Werken naar je eigen stijl.

De manier van werken zonder groepsopdrachten maakt dat de cursus als heel persoonlijk wordt ervaren. De rust en de veilige ruimte is er om je eigen ontwikkeling optimaal te stimuleren.

Laat je verrassen door wat je leert zien en hoe je met kleur kunt werken op het platte vlak, 'het juiste kleurtje op de juiste plaats', dat is eigenlijke alles.

Een impressie van wat er allemaal gemaakt wordt tijdens de cursussen.

Voor meer informatie, bel of mail vrijblijvend